LT EN
mobingas kai kas kitam asmeniui daro psichologinį spaudimą, persekioja, tyčiojasi (apie darbovietę, mokyklą)
Originalo forma mobbing
Atitikmenys psichologinis spaudimas, patyčios
Susiję žodžiai moberis, mobingistas, mobinguotojas, mobinti, mobintojas, mobinguoti

Vartosenos pavyzdžiai

Tai naujas ir taiklus žodis, kilęs iš anglų kalbos ir reiškiantis „užsipulti, imti ką nors barti, plūsti". Šiandien šiuo žodžiu apibūdinamas „psichoteroras darbo vietoje". Taigi nuo mobingo pirmiausiai kenčia priklausomieji nuo tarnybinės padėties. R 1998.

Psichologinį klimatą darbe, kur žmogui sudaromos sąlygos dirbti kenčiant nuolatinį psichologinį spaudimą, kurio neatlaikęs jis savo noru palieka tarnybą, amerikiečiai vadina „mobingu". R 2006.

Sąlygos tarpti mobingui. Verslo klasė 2006.

Vaizdžiai tariant, tai emocinis užknisinėjimas, o civilizuota kalba mobingas – stresas darbe, psichologinis teroras, amžini konfliktai su darbdaviu. [...] Europoje mobingas įprastas ir ydingas reiškinys. Statistika rodo, kad su šiuo reiškiniu susiduria 2,5 milijono darbuotojų [...]. LR (S) 2006.

ei cia geresne, nei blogesne ta karta. Kitokia. Nesvarbu kokia mokykla paziuresi, skraidymo nuo laiptu, erzinimo, mustyniu, mobingo ir kito brudo pilna visur. supermama.lt kom. 2014.

Išsiaiškinta, kad mobingas - labai išplitęs reiškinys. Aušra Griškonytė „Žvelk giliau. Psichologo atsakymai į klausimus", 2016.

Apie mobingą Lietuvoje dar niekada tiek nekalbėta, kiek šiandien. Prieš beveik tris dešimtmečius švedas Hansas Leymannas pradėjo tyrinėti psichologinę prievartą šiuolaikinėse įmonėse, kai menkinamas, izoliuojamas pasirinktinai vienas darbuotojas. Mūsų šalyje mobingas imtas visuotinai linksniuoti nusižudžius jaunam sostinės gydytojui. intern. inf. 2019.